Električno podno grijanje

Električno podno grijanje

Adaptacija kuće ili stana dobro napreduje, došli ste do faze odabira grijanja i teško se odlučujete što je najbolje za Vas? U adaptaciji ste, sve je ionako "razrušeno", iskoristite priliku i odaberite električno podno grijanje!

 

Prednosti električnog podnog grijanja:
* najugodniji sustav grijanja u svijetu
* prati prirodno strujanje toplog zraka
* brzo i jednostavno se postavlja
* ekonomično je (da ne kažemo jeftino) u nabavi
* svaka prostorija ima zaseban termostatski uređaj
* wi-fi konekcija sa sustavom grijanja putem mobitela
* potpuna kontrola temperature kroz zone
* individualni timer paljenja i gašenja svake zone
* individualna kontrola temperature u podu i zraku svake zone
* praktički nema servisa ni održavanja, pa nema ni troška
* jeftinija potrošnja, manji račun za grijanje
* nema radijatora ni cijevi po zidovima
* nema straha od otrova i kvarova kao kod centralnog grijanja

 

Razlika podnog i radijatorskog grijanja
Podno grijanje radi na principu zagrijavanja poda, koji tada isijava i širi toplinu prema gore (prema pravilima termodinamike topli zrak se uvijek diže, a hladni spušta - ovaj sustav je maksimalno iskoristio tu zakonitost). Na taj način je najtoplije kod poda i kod stropa, a optimalno i ugodno toplo svugdje između.

Radijatorsko grijanje (poznato i kao klasično grijanje, centralno grijanje, konvekcijsko grijanje) ima za rezultat pregrijani strop, prehladan pod i nekontrolirane temperaturne uvjete između poda i stropa. Dodatan problem je i nemogućnost postavlja više kontrolnih uređaja (termostata) unutar stana ili kuće pa se tako temperatura u čitavom objektu podešava prema uvjetima u samo jednoj prostoriji.
 

Mi smo osposobljeni instalateri sustava električnog podnog grijanja.

Radi se o dvokomponentnom sustavu podnog grijanja: podno grijanje za keramiku i podno grijanje za parket/laminat.

Postavljanje i montaža su jednostavni i brzi, a čitav sustav otporan je na korištenje kroz vrijeme, te gotovo nema potreba za naknadnim servisima, a tako nema ni dodatnih troškova.

Za razliku od centralnog grijanja, gdje se sustav bazira na jednom termostatu i gdje temperatura od prostorije do prostorije nekontrolirano varira i do 10 stupnjeva, ovaj sustav ima termostata koliko i prostorija, te se u svakoj prostoriji individualno podešava željena temperatura u podu i temperatura u zraku.

Nakon inicijalnih podešenja sustav ih memorira tako da korisnik uvijek ima ujednačenu temperaturu po čitavom stanu ili kući.

Jednako tako, korisnik može individualno za svaku prostoriju kontrolirati različitost u temperaturi, primjerice može podesiti par stupnjeva nižu temperaturu u spavaćoj sobi.

Radi se o naprednom zonskom sustavu grijanja poda i zraka u prostorijama s mogućnosću predodređenog vremena paljenja i gašenja sustava (timer koji omogućava paljenje i gašenje sustava u određeno vrijeme npr. pola sata prije buđenja ili pola sata nakon lijeganja u krevet).

Svaki termostatski uređaj u svakoj zoni (prostoriji) kontrolira temperaturu i u podu i u zraku, te se individualno može podesiti pri kojoj temperaturi u podu odnosno zraku će se sustav u toj zoni uključiti/isključiti. Sve to možete pratiti i podešavati putem Vašeg mobilnog uređaja jer je ovaj sustav može biti povezan (nije obavezno) s Vašom kućnom mrežom (smart heating).

Ukoliko imate kakvih pitanja ili Vas zanimaju dodatna pojašnjenja slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo Vam na sve odgovoriti.

 

video galerija

 
 

Glazuraš Stipo doslovno je u jednom danu napravio glazuru! Ujutro smo pratili pripreme i otišli na posao. Kad smo se vratili glazura se već polirala. Nevjerojatno!

Tomislav i Božena

Super su dečki, otišli smo na more, vratili se, sve je bilo gotovo i super napravljeno! Oduševilo nas je to što su apsolutno sve fotografirali da dokažu kako su sve napravili prema dogovoru! Topla preporuka!

Ivan i Maja

Kupili smo stari stan kojeg smo odlučili kompletno renovirati. Morali smo apsolutno sve razbiti i maknuti. Branko (zvan Pajser) i Zvonac (zvan Buldožer) sve su porazbijali, pokupili i odvezli u par dana. Još uvijek ne vjerujemo koliko je sve bilo brzo i tiho da susjedi nisu niti jednom prigovorili. Na kraju su tako sve počistili da smo se šalili kako je zapravo sve spremno za useljenje!

Božidar i Nikolina